Intel host
Image default
Computers / Internet / Searching

Zelf een zwembad bouwen

De zomer staat weer voor de deur en misschien ben je nog aan het nadenken wat je deze keer met je tuin wilt doen. Een zwembad kan misschien een leuk idee zijn. En als je het nog spannender wilt maken; ga het zelf bouwen. Leuk projectje voor als je tijd over hebt. Het zal je wellicht verbazen, maar het bouwen van een zwembad is zo moeilijk nog niet. Wel is het erg belangrijk dat je goed voorbereid bent, de juiste materialen gebruikt, een duidelijk stappenplan hebt en dat er eventuele professionele begeleiding paraat staat.

Het begint allemaal met de bouwtekening. Die hoeft niet heel ingewikkeld te zijn en veel technische details zijn overbodig. Als je toch zeker wilt zijn van een goede bouwtekening zijn er gespecialiseerde bedrijven die schetsen voor je kunnen maken. De beste tijd om te beginnen met de bouw maakt niet heel veel uit, al is de vorstperiode niet aan te raden omdat de grond dan erg hard is. Als de voorbereidingen zijn getroffen en de plek van het zwembad is bepaalt kan er gegraven worden. Wanneer je actief bezig wilt zijn kun je lekker gaan scheppen, maar over het algemeen is het inhuren van een graafmachine wel zo handig.

Als het gat is gegraven en de ondergrond vlak is, kan de betonvloer gestort worden. Deze moet zo’n 15 cm dik zijn. Vervolgens moeten de muren van het bad worden opgetrokken. Hier kan de keus gemaakt worden tussen betonblokken en polystyreen. Hierna moet het zwembad beschermd worden. Dit doe je door goede zwembadfolie te bestellen en aan te leggen. Niet onbelangrijk, want hiermee verklein je dan kans op een lek in zwembad aanzienlijk. Daarna moeten de inbouwdelen en de PVC leidingen worden aangelegd. Dit is niet moeilijk, maar vergt wel een precieze handeling. Tot slot moeten de randtegels worden bevestigd en de grond worden aangevuld.

http://zwembadfolie.nl

Related Posts

Hulp van een rietdekkersbedrijf!

Een laptop kopen?

Een serverkast kopen?