Wat zijn de voordelen van een LED Straler

Intel-host

Als we het hebben over buitenverlichting, dan zijn stralers niet weg te denken. Toch zijn er verschillende soorten stralers. Omdat ze al lang bestaan zijn de meeste mensen wel bekend met een halogeenstraler. Toch is dit tegenwoordig al lang niet meer de beste optie. Zonder twijfel is de beste soort straler die op dit moment verkrijgbaar is de LED straler. Een LED straler werkt zoals elk andere straler, maar heeft de voordelen die LED lampen ook hebben. Er zijn heel veel voordelen aan LED verlichting, daarom hebben wij de belangrijkste op een rijtje gezet.

 

LED verlichting heeft een laag energieverbruik

 

Eén van de belangrijkste redenen waarom mensen een LED straler kiezen boven bijvoorbeeld een halogeenstraler, is omdat de LED straler veel minder elektriciteit gebruikt. Gemiddeld gezien gebruiken LED lampen slechts 6 tot 8 watt. Dit verbruik is dus aanzienlijk minder dan andere soorten verlichting. LED verlichting is op dit moment de meest energiezuinige optie die verkrijgbaar is.

LED lampen gaan langer mee

 

Een ander groot voordeel is de levensduur die een LED straler heeft. Zo gaan LED lampen tot wel 50.000 lichturen mee. Een vergelijkbare halogeen lamp gaat slecht 8.000 tot 18.000 lichturen mee. Een LED straler gaat dus ongeveer 3 tot 5 keer langer mee dan een halogeen straler. Alhoewel de initiële aankoop soms wat duurder is, verdien je dit al snel terug met de lange levensduur. Daarnaast bespaar je ook dermate veel stroom, dat je veel meer geld achter de streep overhoudt.

 

Een LED straler is gemakkelijk in te stellen

 

LED lampen zijn heel slim gemaakt. Hierdoor is het heel gemakkelijk om in te stellen hoeveel licht ze mogen produceren, en wanneer ze dit mogen doen. Neem als voorbeeld een LED straler die je gebruikt als beveiligingslamp. Je kan met een paar simpele instellingen regelen wanneer hij aan gaat, en hoeveel licht hij af mag geven. Deze flexibiliteit van LED lampen zorgt ervoor dat het op elk gebied het beste uit de test komt.

https://www.leds-depot.be/led-commercieel/led-stralers-ip65.html