Intel host
Image default
Computers / Internet / Searching

Wat moet ik doen als mijn cv-ketel kapot is?

 

Een kapotte cv-ketel is voor ieder huishouden een groot probleem, want niemand zit thuis te wachten tot ze een keer in de kou kunnen zitten. Om adequaat te kunnen reageren op zo’n situatie gaan we in dit artikel in op de mogelijke oorzaken en de mogelijke vervolgstappen die u gelijk kunt ondernemen bij een dergelijke situatie. Zo weet u zeker dat u voortaan binnen no time de cv-ketel weer werkend krijgt.

Niet gebruikt

Het kan ook zo zijn dat u na een lange vakantie weer gebruik moet maken van uw cv-ketel en de cv-ketel niet werkt. Wacht in dit geval een tijdje. Het kan namelijk zo zijn dat uw ketel in een soort stand-by functie is geschoten en zich weer moet opwarmen. Wanneer u een half uurtje wacht, moet dat genoeg zijn om de ketel weer te laten werken.

Frequent gebruik

Krijgt u geen warm water meer uit de kraan en heeft u in de afgelopen uren meerdere malen gebruik gemaakt van warm water? Dan kan het zo zijn dat de cv-ketel over out of run is. Maakt u zich daarom niet druk. Na 10 á 20 minuten wachten kan het zijn dat uw cv-ketel weer werkt zoals hij daarvoor werkte. Is dit niet zo? Bel dan uw loodgietersbedrijf voor professioneel advies!

Leeg

Ook cv-ketels hebben batterijen. Het kan zijn dat de batterijen op zijn van uw cv-ketel en daarom bijvoorbeeld het schermpje niet werkt. Door de batterijen te vervangen zorgt u dat de ketel binnen no time weer werkt!

Werkt uw cv-ketel nog niet na bovenstaande tips? Schakel dan uw cv-ketel reparateur in. Hij zorgt dat uw cv-ketel voordat u het weet weer werkt!