Intel host
Image default
Computers / Internet / Searching

voor- en nadelen bij auto verkopen

⭐⭐⭐⭐⭐ Supersnel je auto verkopen voor een goede prijs? Verkoop je auto dan via een autoveiling.

Je kunt natuurlijk je auto op diverse manieren verkopen zoals aan een auto inkoper, een auto opkoper, inruilen en zelf verkopen via een advertentiesite zoals Marktplaats. Elke manier van verkopen heeft zo weer zijn eigen voor- en nadelen. Deze plus- en min punten bespreken we in dit artikel kort.

 

Voordelen en nadelen van een auto inruilen

Het voordeel van een auto inruilen is dat je geen moment zonder auto komt te zitten. Met je oude auto heen, en weer met je nieuwe auto terug. Het kost je weinig tijd en levert je veel gemak op. Het nadeel van een auto inruilen is dat het onderaan de streep meer geld kost. Je betaalt meer voor je nieuwe auto omdat je minder voor je oude terugkrijgt.

 

Voor- en nadelen van een advertentiesite

De voordelen van een advertentiesite is dat je de deur niet uit hoeft. Mensen komen naar jou toe om de auto te bekijken. Met een proefrit hoef je natuurlijk niet mee en ook het overschrijven kun je de tegenpartij laten doen. Het nadeel is dat er op advertentiesites veel handelaren actief zijn en dat je te maken krijgt met mensen die het onderste uit de kan willen. Afdingen en onderhandelen is heel gewoon.

 

Plus en minpunten van een autoveiling

De pluspunten van een autoveiling is dat deze gratis is voor de particulier, je binnen 1 dag je auto kunt verkopen en dat je bovendien een goede prijs terug krijgt. Let wel op dat ze gebruik maken van RDW erkende dealers.

Het nadeel is dat je soms zelf naar een autobedrijf toe moet of de auto af te leveren. Soms komen ze hem wel bij je thuis ophalen. Bijvoorbeeld als er schade of gebreken zijn. Ook in die gevallen krijg je een stuk meer terug voor je auto dan elders. Het netwerk van de autoveiling telt namelijk veel garagebedrijven en schadeherstellers welke tegen lage kosten de reparaties kunnen uitvoeren. Hier pluk jij weer de vruchten van.

Related Posts

Webshop laten bouwen

Een gezonde werkvloer

Technologie en de bijbehorende veranderingen