Intel host
Image default
Computers / Internet / Searching

Snelle uitleg vitamines

 Het woord Vitamine kun je opsplitsen in twee Latijnse woorden. Vita, dat betekent leven en amine, dat is een aanduiding van een stikstof bevattende stof. Vitamines zijn door een Poolse biochemicus ontdekt. Vitamines zijn een belangrijke bron voor energie. Vitamine komen uit je maaltijden, maar dan wel in kleine hoeveelheden. Van de vitamines die je binnenkrijgt zijn worden enkele geproduceerd in je lichaam. De vitamines die in je lichaam worden gemaakt zijn vitamine k, wat nodig is voor goede bloedstolling en helpen bij de aanmaak van botten, en vitamine D. Vitamine D kan in het lichaam zelf gemaakt worden, maar daar zijn wel UV-stralingen voor nodig. Deze UV-Stralingen komen uit zonlicht. UV-straling zorgt ervoor dat in de huid je cholesterol wordt omgezet in vitamine D. Je hebt niet voor elke vitamine evenveel nodig. Van vitamine C heb je ongeveer 70 milligram nodig, dit is er veel. Tegenovergestelde is de vitamine B12, daarvan heb je slechts twee microgram nodig.

Vitamine D is een vitamine met veel verschillende rollen in je lichaam. Een van deze rollen is samen met calcium. Vitamine D en calcium zorgen samen voor sterke botten. Uit onderzoek is naar voren gekomen dat het botverlies beperkt kan worden door een goede combinatie van vitamine D en calcium. Daarnaast verkleint het ook de kans op botbreuken. Vitamine D helpt ook in het immuunsysteem. Dat betekent dat je het je weerstand versterkt. Uit recentere onderzoeken is er ook een verband te zien tussen een tekort aan vitamine D en cognitieve achteruitgang.

Vitamine D komt ook uit eten, maar wel in kleine hoeveelheden, en kan geslikt worden. Soms is het ook nodig om extra vitamine D te slikken. Dit geldt niet alleen van 65+, maar kan dus ook eerder nodig zijn om extra te slikken. Deze vitamine D en andere vitamines kun onder andere verkrijgen via topvitamins.

http://www.topvitamins.nl

Related Posts

De oplossing voor vermoeide ogen

Huis goed beveiligen? Bent u buitengesloten uit uw woning? Slotenmaker Sonam uit Alphen aan den Rijn

voor- en nadelen bij auto verkopen