Intel host
Image default
Computers / Internet / Searching

Peer to Peer netwerk Stellar

Wat is Stellar? Stellar is een peer-to-peer netwerk voor het verrichten van betalingen over het internet met behulp van de Lumens (XLM). De Lumen is de cryptovaluta van het Stellar netwerk en kan bij LiteBit in Nederland worden gekocht. Net als het internet is Stellar een netwerk van gedecentraliseerde servers over vele verschillende locaties rond de wereld die gezamenlijk een blockchain onderhouden. 

Dit is het gedistribueerde grootboek of database waarin elke transactie wordt registreert. Een volledige kopie van de Stellar blockhain bestaat op elke Stellar Server. Iedereen kan een Stellar server opzetten. Hoe meer servers hoe robuuster het netwerk.

Een belangrijke rol van de servers is om met elkaar elke 1-5 seconden te communiceren voor het verifiëren en synchroniseren van het grootboek. Deze methode van synchronisatie en verificatie van de blockchain heet consensus en is vastgelegd in het Stellar Consensus Protocol. 

Het Stellar betalingsnetwerk is een consensus netwerk waarbinnen alle transacties worden gecontroleerd. Het is een open netwerk waar iedereen gebruik van kan maken. Banken en andere financiële dienstverleners kunnen ook gebruik maken van dit netwerk en als een brug fungeren tussen de wereld van fiat valuta’s en digitaal cryptogeld. Deze spelers worden in het Stellar netwerk Anchors genoemd.

 

Related Posts

Snelle uitleg vitamines

Een website laten maken doe je door SiteToGo

SAM Webdesign – Aandachtspunten bij uw webdesign in Rotterdam