Intel host
Image default
Computers / Internet / Searching

Op een veilige manier het water op

Je kunt veel met een camera. Camera’s zijn niet alleen handig voor autobestuurders. Je kunt zien wat er achter je gebeurt, door een camera te gebruiken. Dit kan op meerdere plek zijn, want een achteruit rijcamera is ook voor boten een goede toepassing. Het is ook belangrijk dat ze zo veilig mogelijk werken. Met behulp van een camera achter op de boot kan de stuurman toch in de gaten houden wat er achter hem gebeurt. In de dode hoeken kan de zichtbaarheid ook worden verbeterd.

 

Locatie van bevestiging

De vereisten voor een camera die op een boot is gemonteerd, verschillen aanzienlijk van die voor een standaard achteruitkijkcamera. Waterdichtheid is nog steeds een belangrijke overweging. Dit speelt een nog grotere rol wanneer de camera voortdurend in contact komt met brak of zout water. De achteruitkijkcamera kan op verschillende plekken op de boot aangebracht worden. Je kunt er ook voor kiezen om camera’s rondom de gehele boot de plaatsen, op deze manier is er ten alle tijden overal goed zicht op de omgeving. Het ligt er maar aan wat de bestuurder wil. De bestuurder kan wellicht meer zicht willen aan de zijkanten in plaats van aan de achterkant. Een bepaalde winkel biedt de achteruitrijcamera’s aan. Op alle monitoren die de winkel aanbiedt kun je minimaal twee camera’s aansluiten. Je kunt de beelden van vier camera’s tegelijkertijd bekijken met een zogenaamd quad-scherm.

 

Kijkhoek

Wanneer je een achteruitkijkcamera aanschaft voor op een boot, is het belangrijk om van tevoren voor jezelf te bepalen wat je wilt zien. Wanneer je dit hebt gedaan kun je gaan bepalen welke kijkhoeken geschikt zijn. Een kijkhoek die optimaal is, is sterk afhankelijk van de functie die de camera voor een boot moet hebben. Dit kan erg verschillen per boot. Veel gebruikers kiezen voor een kleinere kijkhoek, omdat de afstanden groter zijn. Het gevolg van een kleinere kijkhoek is dat een andere hoek groter en sneller in beeld komt. Een mogelijk gevolg van een grote kijkhoek is dat je andere boten mogelijk te laat ziet. Dit komt omdat de boot te laat in beeld komt. Een grotere kijkhoek kan echter nuttig zijn. Bij het binnenvaren van een sluis heb je bijvoorbeeld een breder zicht nodig omdat je de hele breedte wilt kunnen observeren.

http://economy.nl

Related Posts

Een website laten maken doe je door SiteToGo

Artikel Marketing is noodzakelijk om hoog te scoren

De oplossing voor vermoeide ogen