Intel host
Image default
Computers / Internet / Searching

Oh nee! Waterschade aan mijn MacBook

Je bent sinds enige tijd de trotse eigenaar van een prachtige Apple MacBook en bent helemaal verknocht aan het apparaat. Niet zo gek, want een MacBook ziet er niet alleen prachtig uit. Het krachtige apparaat biedt je ook de mogelijkheid er overal op te werken. Helaas gebeuren er af en toe ongelukken. Door toedoen van jezelf of door toedoen van een ander. Is er water over je MacBook heen gemorst en heb je geen idee wat te doen? Volg voor het beste resultaat de 3 stappen hieronder.

Stap 1:

Raak niet in paniek en ga niet gelijk deppen! We weten dat een MacBook niet goedkoop is en dat je bij waterschade behoorlijk gestrest kan raken. Ontkoppel je MacBook als je hem hebt aangesloten aan een voedingskabel en schakel het apparaat meteen uit. Als er vloeistof in je MacBook loopt en de printplaat bereikt, kan er kortsluiting ontstaan.

Stap 2:

Positioneer je MacBook omgekeerd, zodat het vocht eruit kan lopen en laat je MacBook drogen. Doe dit bij voorkeur op een handdoek, zodat een eventueel lekkende vloeistof opgevangen kan worden. Het omdraaien is van groot belang, omdat op de gelekte vloeistof zo geen kans krijgt verder je MacBook binnen te dringen. Het drogen van je MacBook kan een tot enkele dagen duren. Het drogen kan ondersteund worden door het gebruik van vochtvreters.

Stap 3:

Komt er geen vocht meer uit je MacBook en is hij echt helemaal droog, test dan of hij het nog doet. Werkt je MacBook nog? Gefeliciteerd! Het apparaat lijkt geen definitieve schade te hebben ondervonden. Het is echter wel raadzaam je MacBook nog even te laten nakijken door een Apple-specialist. Door het morsen met water kan er namelijk wel inwendig het een en ander aan de hand zijn. Na verloop van tijd kan er zelfs corrosie ontstaan. Maak vóór het inschakelen van de specialist zelf vast een back-up van je belangrijkste bestanden en programma’s.

Doet je MacBook het niet meer, ondanks dat je hem goed hebt laten drogen? Schakel dan direct een door Apple goedgekeurde specialist in. Deze specialist kan je MacBook grondig bekijken, ontdoen van alle hardware en controleren op vloeistofresten en corrosie. Het grondig reinigen van een MacBook is een specialistisch werkje dat met de juiste gereedschappen geen problemen op zou moeten leveren.

Een door Apple goedgekeurde specialist kan je MacBook niet alleen controleren op vochtschade. Hij of zij kan ook direct een onderdeel vervangen wanneer dit nodig is. Zo kun je na een bezoek aan een expert als Apple reparatie Amsterdam, gelijk weer aan de slag!

https://www.pcrefresh.com/contact/amsterdam/apple-reparatie-amsterdam/