Intel host
Image default
Computers / Internet / Searching

Je dak isoleren

Door middel van een goede isolatie van het dak, kun jij veel energie en kosten besparen. Bovendien is het ook zo dat jouw woning dankzij isolatie stijgt in waarde. Je spaart het milieu ook. Er kan wel gezegd worden dat een goede dakisolatie niet overbodig is. In dit artikel wordt er een en ander over dakisolatie verteld.

 

Isolatie

Dakisolatie is erg belangrijk. Het is een feit dat gemiddeld zo’n 25% tot 30% van de warmte in een huis verloren gaat via het dak. Het aanbrengen van een platdak isolatie of hellenddak isolatie zorgt ervoor dat de warmte in het huis blijft. Er wordt zo gezorgd voor een aangename en warme woning. Daarnaast bespaar je op deze manier op je energierekening. Om meerdere redenen is dakisolatie dus wel een slimme investering. Je dak laat je isoleren door een dakdekkersbedrijf. Het is ook zelf uit te voeren.

 

Waar plaats ik dakisolatie?

Een schuin dak of plat dak isoleren? De isolatie-doelen van deze daken zijn erg verschillend van elkaar. Ze vragen beiden hun eigen isolatiemateriaal en toepassing. Verder in deze tekst wordt er een korte uitleg gegeven over de isolatie van een plat dak en een hellend dak. Beide soorten daken zijn geschikt voor dakbeheer.

 

Isoleren van een plat dak

PIR-isolatieplaten worden veelal gebruikt voor het isoleren van een plat dak. Deze platen zijn drukvast en beloopbaar. Dit is handig wanneer je een plat dak van buitenaf isoleert, omdat je dan (met beleid) over de panelen kunt lopen. PIR heeft ook een hoge isolatiewaarde. Zelfs met een dun vel PIR kun je al een goede Rd-waarde behalen.

 

Bij het isoleren van een plat dak is het mogelijk om van buitenaf of van binnenuit te isoleren. Bij het isoleren van buitenaf wordt de isolatie direct onder de dakbedekking geplaatst. Meestal wordt voor deze toepassing gekozen voor PIR of XPS. Het resultaat is een warme dakconstructie.

 

Isolatie van een hellendak

Hellende daken worden vaak van binnenuit geïsoleerd, meestal via de zolder. Veel gebruikte materialen zijn PIR, steenwol, glaswol, minerale wol en houtvezel. Na het aanbrengen van de isolatie kunt u de constructie zelf afwerken met gipsplaat. U kunt er ook voor kiezen om onze maatwerkoplossingen te gebruiken (PIR met gips, PIR met OSB of PIR met Fermacell). Dit scheelt jou tijd en geeft ook direct een mooie afwerking.

 

http://economy.nl