Intel host
Image default
Computers / Internet / Searching

Indrukwekkende manouvres

Je hebt het vast wel eens gezien, tijdens een ritje door de polder of in het weiland zijn meerdere voertuigen druk bezig met het oogsten van de landbouwproducten. Dit is vaak een heel indrukwekkend schouwspel: drie a vier grote, lompe en bovendien zware voertuigen rijden rakelings naast elkaar en verspillen geen enkele graankorrel of ander product gedurende het hele proces.

Deze indrukwekkende manoeuvres zijn alles behalve gemakkelijk: de bestuurders hebben vaak al jaren ervaring en hebben ontelbare keren geoefend. Tijdens het oogsten moeten de bestuurders immers goed met elkaar communiceren om alles in goede banen te leiden: terwijl het ene voertuig oogst, moet het tweede voertuig er precies naast blijven rijden in precies hetzelfde tempo en moet bovendien de juiste afstand bewaard worden, zodat de oogst zo goed mogelijk in de laadbak terecht komt, zonder iets te verspillen. Zodra het tweede voertuig vol is wordt deze afgewisseld door het derde voertuig. Ook dit moet precies gebeuren zodat er geen tijd en geen oogst verloren gaat.

Tegenwoordig is dit nog steeds een lastig karwei, maar het is dankzij de technologische ontwikkelingen gelukkig wel ietsje gemakkelijker geworden. Dankzij de geavanceerde achteruitrijcamera kunnen de bestuurders namelijk zonder enige moeite het overzicht bewaren en ervoor zorgen dat alles goed verloopt. Elk voertuig is voorzien van een camera en doordat iedere achteruitrijcamera draadloos verbonden is met de andere systemen kan elke bestuurder gemakkelijk zien wat er gebeurd en waar eventueel iets gecorrigeerd moet worden.

Niet alleen in de landbouw worden deze indrukwekkende manoeuvres uitgevoerd en ondersteund door achteruitrijcamera’s. Vrachtwagens, boten, trailers en andere grote voertuigen zijn tegenwoordig steeds vaker uitgerust met een dergelijk systeem om zo de veiligheid te waarborgen en ook het werkgemak van de bestuurders te vergemakkelijken. Dankzij deze technologie zijn de indrukwekkende manoeuvres ook nog eens een stuk veiliger.  

http://www.vanzwitserland.nl/