Intel host
Image default
Computers / Internet / Searching

Houd je werknemers tevreden

Als ondernemer is het natuurlijk van groot belang om je werknemers tevreden te houden. Het tevreden houden van werknemers zorgt ervoor dat ze zich beter zullen inzetten op werk en ook enthousiast hun werk uitvoeren. Dit zorgt voor een prettige werksfeer en betere prestaties. Vooral innovaties en nieuwe ideeën komen juist dan tot stand. Een groot invloed op het tevreden houden van de werknemers is beloning en waardering.

Een belangrijk aspect van het creëren van een goede werksfeer ligt voor een groot deel aan de ondernemer/werkgever zelf. Het komt nog heel vaak voor dat de werkgever zich gedraagt als een baas. Nu denk je vast: maar de werkgever is toch ook de baas? Inderdaad de werkgever is ook de baas maar moet niet vergeten leiding te geven aan zijn/haar team. Door als een baas alleen maar mensen aan te sturen, opdrachten te geven en overmatig controleren zullen de werknemers niet echt hart voor de zaak hebben. Wanneer de werkgever moeite doet om de werknemers te leren kennen en ze leiding te geven, te waarderen en feedback te geven wordt de werkgever gewaardeerd. Hier komt voor een groot deel leiderschap bij kijken. Werknemers hebben behoefte aan een leider die ze aanstuurt. Waar ze zelf ook veel inspiratie uit kunnen halen. Hier komt inspiratie, waardering en ook plezier bij kijken.

Als ondernemer heb je niet altijd de tijd om als leider te fungeren voor je werknemers. Er zijn namelijk een tal van bedrijfsactiviteiten die moeten worden uitgevoerd. Een daarvan is de salarisverwerking. Om je werknemers tevreden te houden moet dit goed gebeuren. Een makkelijke oplossing hiervoor is het uitbesteden van de salarisadministratie. Hierbij wordt de salarisberekening gedaan door een extern bedrijf. Waardoor jij als ondernemers je handen vrij hebt om je team aan te sturen en bezig te houden met kernactiviteiten die alleen door jou kan worden uitgevoerd.

http://www.cbbs.nl

Related Posts

Een website laten maken doe je door SiteToGo

E-commerce populair, wat kan ik zelf gaan doen?

Technologie en de bijbehorende veranderingen