Intel host
Image default
Computers / Internet / Searching

Het ontwikkelen van een eigen app

In 2015 gaf slechts 22 procent van de consumenten aan dat hij of zij online een aankoop deed via een smartphone. In 2019 lag dit aantal al rond de 40 procent van de Nederlandse consumenten. In deze coronacrisis is de verwachting dat het aantal nu nog veel hoger ligt. In het onderzoek werd er gekeken naar mensen die niet alleen browsen via hun telefoon, maar die daadwerkelijk een aankoop deden en de betaling via de smartphone lieten plaatsvinden.

 

Zo kun je bijvoorbeeld makkelijk kleding of eten bestellen via een app. Je kan ook een taxi bestellen of een hotel boeken. Er is veel mogelijk in het digitale tijdperk waarin we leven. Het is goed mogelijk dat jij ook een leuk idee voor een app in gedachten hebt. In deze tekst wordt er benoemd waar je rekening mee moet houden bij het maken van een eigen app.

 

Wat is het doel?

Het is verstandig om eerst te bedenken wat je met de app wilt bereiken, voordat je de app daadwerkelijk ontwikkelt. Het kan zo zijn dat je van plan bent om met de app geld te verdienen. Het blijkt dat het makkelijker is om goed te beginnen wanneer je een concreet doel hebt. Vervolgens kun je gelijk starten met klein en snel coderen.

 

Wat doe ik als volgt?

Het vertalen van ideeën in computertaal is niet weggelegd voor iedereen weggelegd.

Toch is het zo dat je wanneer je een app wilt ontwikkel zoals jij dat wilt, moet kunnen programmeren. Er zijn verschillende manieren en programma’s voor. Een van de voorbeelden is klein coderen.  Het onder de knie krijgen van de vaardigen vereist veel tijd en geduld. Wanneer je geen risico wilt opleven op fouten, kun je een specialist het laten doen.

 

 

Wie gebruikt de app als eerste?

Het is slim om de app eerst zelfs te gebruiken. De app is klaar na het coderen. Het is goed om de app zelf een aantal keer te gebruiken, voordat je de app beschikbaar maakt voor andere potentiële gebruikers. Zo weet je in ieder geval zeker dat de app goed functionerend is. Wanneer je tevreden bent, kun jezelf groen licht geven voor het officieel uitbrengen van de app.

 

In de onlinewereld is er tegenwoordig veel mogelijk. Zo kan je zelfs een plantenpaspoort printen. De laatste jaren verschijnen er steeds meer handige apps die veel dingen in het leven makkelijker maken. Het kan goed zijn dat jij zelf ook een app wilt ontwikkelen. In dit geval moet je ervoor zorgen dat je terecht kunt bij iemand om jouw wensen om te laten zetten naar computertaal. Wat natuurlijk ook mogelijk is om zelf te programmeren. Wel kost dit veel tijd en geduld, dus houdt daar rekening mee.

http://economy.nl