Intel host
Image default
Computers / Internet / Searching

Haal meer succes uit e-mail marketing

Vrijwel iedereen gebruikt het elke dag: e-mail. Afspraken maken met collega’s, een overleg inplannen en discussiëren over verschillende werkzaamheden. Grote kans dat dit wel bekend voorkomt. Maar e-mail wordt daarnaast ook voor veel andere doeleindes gebruikt. Een van deze doelen is e-mail marketing. Dagelijkse mailtjes van grote winkelketens belanden waarschijnlijk al direct in de map ‘verwijderd’. Maar, hoe zorg je er als bedrijf nou voor dat mensen jouw e-mail marketing wel serieus nemen en het ook daadwerkelijk waarderen? In dit artikel worden een aantal tips behandeld waarmee je meer succes haalt uit het toepassen van e-marketing. 

Wat houdt e-mail marketing precies in?

Zoals de naam al prijsgeeft is e-mail marketing een vorm van marketing die verloopt via de mail. In deze mails wordt op een commerciële manier een boodschap gecommuniceerd naar de ontvanger. Het doel van deze berichtjes kan erg uiteenlopend zijn. Als kledingwinkel wil je misschien wel je nieuwste collectie delen met je klanten. Of misschien is jouw computer bedrijf net van naam veranderd, en wil je dit graag delen. Je kunt natuurlijk ook gebruik maken van e-mail marketing om prijsvragen te delen met je bezoekers. 

Voor- en nadelen van mail marketing

De een is groot voorstander van e-mail marketing, terwijl de ander er juist helemaal niets mee doet. Een van de vele voordelen van email marketing is dat het goedkoop is. Vergeleken met gedrukte media ben je een stuk minder geld kwijt, aangezien het allemaal via de computer verloopt. Maar daar tegen over staan natuurlijk ook een aantal nadelen. Een nadeel is dat veel mensen deze vorm van marketing aanzien voor spam. De mail beland daarom al snel in de prullenbak of wordt voortaan gemarkeerd als een spam bericht. Als dit het geval is wordt de mail waarschijnlijk niet gelezen, en heeft het ook geen effect.

 

http://www.siege-marketing.nl/

Related Posts

Animatie video’s gebruiken op social media

De radio bestaat 100 jaar en heeft nog toekomst

De administratieve verplichtingen