Intel host
Image default
Offers

Gaming monitor aanschaffen? Volg deze 4 stappen en je zult niet de mist in gaan

Een nieuwe gaming monitor is niet iets wat je zomaar even op de bonnefooi aanschaft. Omdat een goede gaming monitor best prijzig kan zijn, wil je zeker weten dat hij aan al jouw wensen en eisen zal voldoen. Je wilt immers een gaming monitor aanschaffen waar je nog lang veel plezier aan zult beleven. Door onderstaande vier stappen te volgen, zul je niet de mist in gaan. Lees je mee?

1: vloeiende game ervaring of grafisch tip top in orde?

Een gaming monitor is een gaming monitor toch? Nee, helaas, was dat maar zo want dan zou de keuze veel makkelijker zijn. Gaming monitors komen in verschillende varianten die zo allemaal hun eigen voor- en nadelen hebben. De perfecte gaming monitor bestaat niet. Je zult concessies moeten doen. De belangrijkste vraag die je jezelf hierbij moet stellen is: wil je een vloeiende game ervaring of ga je toch liever voor een beeldscherm dat grafisch gezien tip top in orde is? Voor een vloeiende game ervaring is het belangrijk dat je kiest voor een monitor met een lage responstijd en een hoge verversingssnelheid. Vind je grafische kwaliteit belangrijker? Kies dan voor een scherm met een hoge resolutie.

2: selecteer op basis van jouw eisen

Een volgende stap is om al jouw eisen op een rijtje te zetten. Hier zal jouw nieuwe gaming monitor tenminste aan moeten voldoen. Nadat je jouw eisen op papier hebt gezet, kun je op basis hiervan potentieel geschikte monitors selecteren die door mogen naar de volgende ronde. Een voorbeeld van een eis is de minimale schermgrootte.

3: verfijn aan de hand van jouw wensen

Je zult zien dat je nu nog steeds een behoorlijke lijst met mogelijke kanshebbers hebt. Om de lijst wat verder in te perken, kun je nu gaan verfijnen aan de hand van jouw wensen. Wat zie je bijvoorbeeld graag terug in je nieuwe gaming monitor, maar heeft in tegenstelling tot jouw eisen geen prioriteit? 

4: wie is de uiteindelijke winnaar?

En dan is nu het grote moment aangebroken… Welke gaming monitor blijft er uiteindelijk onder de streep achter en is de terechte winnaar? Deze gaming monitor die het helemaal tot aan het eind van de streep heeft gehaald, zal het beste aan jouw verwachtingen voldoen en kun je dus met een gerust hart aanschaffen.

 

https://azerty.nl/