Intel host
Image default
Computers / Internet / Searching

Een nieuw middel tegen migraine

Iedereen heeft zo nu en dan wel eens last van hoofdpijn. Een milde vorm van hoofdpijn door vermoeidheid of stress, of hoofdpijn door koorts of een andere ziekte. Voornamelijk spanningshoofdpijn is een fenomeen waar veel mensen regelmatig last van hebben door spanningen op school, thuis of op het werk. Het lastige aan hoofdpijn is dat het wellicht eenduidig overkomt doordat we het allemaal hoofdpijn noemen, maar het tientallen verschillende oorzaken kent.

Zo kan hoofdpijn simpelweg veroorzaakt worden door een tekort aan vocht in het lichaam of door het drinken van teveel alcohol, maar kan het ook komen door medicijnen, allergieën, virussen, infecties en permanente aandoeningen zoals migraine. Vaak gaat hoofdpijn na verloop van tijd vanzelf over, maar juist met de ergste vormen van hoofdpijn zoals migraine is dit niet het geval. Het is dan ook nog eens extra nadelig dat de meeste mensen met migraine nog geen remedie tegen de pijn hebben kunnen vinden.

Toch komen er met enige regelmaat nieuwe middelen op de markt die claimen te werken tegen migraine. Zo blijkt er ook een verband te zijn tussen het oplossen van migraine en botox. In het verleden constateerde migraine patiënten dat ze minder last hadden van hun hoofdpijn nadat ze een botoxbehandeling hadden genoten, waarna bleek dat het verslappen van de spieren in het hoofd voor een deel van de migraine patiënten de oplossing bleek.

De botox behandeling tegen migraine werkt echter niet voor iedereen, al is het zeker het proberen waard. Doordat goedkoop botox kan produceren tegenwoordig en het een relatief eenvoudige ingreep is, is de kans behandeling vaak relatief goedkoop en heeft het geen permanente gevolgen, in tegenstelling tot sommige medicijnen die wel degelijk andere zintuigen, emoties of het lichaam beïnvloeden. Het middel is dan wel in de testfase, maar als het werkt zal je er nooit spijt van krijgen!

http://faceland.nl/