Intel host
Image default
Computers / Internet / Searching

Een gezonde werkvloer

Effectief werken, flexibel zijn en efficiëntie zijn kernwoorden voor veel werkgevers en managers. Alles draait tegenwoordig immers om het adequaat inspringen op nieuwe trends en onverwachte veranderingen. Maar om efficiënt te kunnen werken en zo flexibel mogelijk te zijn is het belangrijk dat de werknemers ook optimaal presteren. En juist dat blijkt lang niet altijd het geval te zijn.

Een veelgehoorde klacht van werknemers is dat er niet naar ze geluisterd wordt door het management en/of de werkgever, waardoor ze niet optimaal presteren en zelfs soms juist erg slecht uit de verf komen of in het ergste geval ziek thuis komen te zitten. De meest gehoorde klachten zijn dan ook dat men vindt dat ze op de verkeerde plek zitten, dat ze worden tegengehouden door andere werkzaamheden waardoor ze niet zo productief zijn als ze zouden willen, of dat ze meer of juist minder uitdaging willen omdat ze vinden dat het werk een sleur wordt, of juist zorgt voor teveel stress.

Uiteraard is dit niet de bedoeling van de managers en de werkgever, maar vaak blijkt het voor beide partijen lastig om hierover te communiceren. Daarom is carrierepoort.nl met een test gekomen om beide partijen te helpen bij deze problemen. Dit bedrijf heeft namelijk een ‘VitaliteitsAPK’ in het leven geroepen wat de vitaliteit van de werknemers en de organisatie test middels een praktische online test.

Bij deze test worden enerzijds de bevlogenheid, productiviteit, risicoweerbaarheid en stressbestendigheid van de werknemer getoetst en anderzijds wordt de organisatie zelf getoetst. Hierbij wordt gekeken naar de structuur, cultuur, energie en performance van het bedrijf en of deze overeenkomen met elkaar en de branche waarin het bedrijf opereert.

Op deze manier krijgen zowel de werknemer als de werkgever een idee van de spelende problemen en de mogelijke oorzaken, waardoor er effectiever gewerkt kan worden aan een gezonde werkvloer.

http://carrierepoort.nl/

Related Posts

De typische landelijke uitstraling

SAM Design uw webdesigner in Amsterdam

Nooit meer gestolen voertuigen binnen uw bedrijf