Intel host
Image default
Computers / Internet / Searching

Dit zijn super leuke weetjes van Koffiebekerbestellen.nl over koffie

Koffie is in Nederland nog steeds mateloos populair. Jaarlijks drinken we per persoon ongeveer 150 liter koffie. Ook op het kantoor is een lekker vers bakje koffie erg belangrijk. Dit bakje koffie wordt nog beter als u het drinkt uit een gepersonaliseerd beker van Koffiebekerbestellen.nl. op de site bestelt u koffiebekers in alle soorten en maten. In dit artikel bespreken wij een aantal feiten over koffie die u vast nog niet kent. Heeft u weer een goed onderwerp om over te praten bij het koffieapparaat.

De duurste koffie ter wereld

De duurste koffie ter wereld wordt gemaakt van de uitwerpselen van dieren. De Black Ivory koffie wordt gemaakt van olifantenpoep en kost meer als 40 euro per kopje! Er bestaat een nog duurder kopje koffie. Deze wordt gemaakt van de uitwerpselen van de loewak, een katachtig dier. In het lichaam van de kat krijgen de bonen door het fermentatieproces dat daar plaatsvindt een hele andere smaak. Dit kopje koffie kost mee als 150 euro per kopje!

De coffee belt

Alle koffie ter wereld wordt geproduceerd uit gebieden uit de “coffee Belt”. Omdat koffieplanten dagelijks veel zon en warmte nodig hebben is het houden van koffieplanten alleen mogelijk in tropische gebieden. Denk aan landen zoals Brazilië, India, Indonesië en veel landen die zijn gelegen in centraal Afrika.

Koffiedrinkers leven langer!

Dit is misschien wel het belangrijkste feitje als u zelf een koffiedrinker bent. Koffiedrinkers hebben over het algemeen een verlaagd risico op ziekten zoals: Parkinson, diabetes en diverse hart- en vaatziekten. Dit is toe te schrijven aan de antioxidanten die ment in koffie vindt. Let wel op met de hoeveelheid koffie die u drinkt. Blijf tussen de 1 en 5 koppen koffie zitten en uw gezondheid wordt positief beïnvloed! Veel koffiedrinkers hebben hiernaast echter veel slechte gewoonten zoals drinken en roken. Het drinken van koffie gaat de nadelige gevolgen van deze gewoonten helaas niet tegen.