Intel host
Image default
Computers / Internet / Searching

De typische landelijke uitstraling

Die prachtige oude boerderijen, dat spreekt ons aan! Deze huizen of boerderijen hebben altijd een bepaalde authentieke uitstraling. Ze geven ons een echt landelijk gevoel. Net als met mode komen bepaalde stijlen weer terug. Zo is deze landelijke stijl weer helemaal hip. We zien daarom ook steeds meer nieuwe huizen die gebouwd worden in deze landelijke stijl.

Wat is nu eigenlijk zo typisch aan deze huizen? Natuurlijk zijn dat de bepaalde vormen die dit huis heeft. Vaak hebben deze huizen grote hoge ramen en soms zelfs luiken bij de ramen. Wat nu echt typisch landelijk is, is een rietendak. Een rietendak is veel te vinden op oude boerderijen en huizen. Vroeger was een rietendak een goedkope dakbedekking en daarom werd deze ook veel geplaatst op huizen. Tegenwoordig hebben de meeste huizen dakpannen gekregen. Deze dakbedekking is een stuk praktischer dan een rietdak, tenminste zo werd tot voor kort gedacht. Dakpannen zijn namelijk veel veiliger en isoleren beter. Tot een tijd geleden was dit zeker waar. De oude rieten dakbedekking was een open constructie. Dit zag en ziet er enorm mooi uit door de zichtbare balken aan de binnenkant, maar deze constructie is niet uitstekend brandbestendig en heeft een redelijke isolatie. Deze constructie wordt nog steeds veel gebruikt, meer omdat het mooi is. Er is tegenwoordig ook een nieuwe constructie, de gesloten constructie. Deze constructie is een stuk praktischer. Deze constructie is erg brandbestendig en isoleert goed.

Een rietendak is dus niet net als vroeger een goedkope en ‘minder functionele’ dakbedekking. De kwaliteit van deze dakbedekking is door de jaren heen enorm gegroeid. Dus zelfs al kiest u voor de open constructie u zult versteld staan van de kwaliteit van deze dakbedekking.

Als u meer informatie wilt verkrijgen kunt u contact opnemen met een expert en met hem de mogelijkheden ontdekken.

http://www.rietwerk.nl/actueel/

Related Posts

Man of vrouw, de juiste kettingzaag is voor iedereen!

Nooit meer gestolen voertuigen binnen uw bedrijf

Computerwinkel Rotterdam