Intel host
Image default
Computers / Internet / Searching

De radio bestaat 100 jaar en heeft nog toekomst

De eerste radio uitzending is dit jaar precies 100 jaar geleden. Ondanks dat het dus redelijk ‘ouderwets’ is, heeft dit medium nog steeds toekomst. In een onderzoek dat is uitgevoerd in België gelooft maar liefst 87% dat het de radio nog zal bestaan in 2050. Het medialandschap verandert continu en met de ontwikkelingen van de laatste jaren werd er wel eens geroepen dat de radio zijn langste tijd heeft gehad, maar niets is dus minder waar. Met de ontwikkelingen van de laatste jaren wordt gedoeld op de opkomst van de vele muziekstreamingsdiensten.

Ondanks deze factoren hebben veel mensen dus nog vertrouwen in het voortbestaan van de radio. En belangrijk, niet alleen oudere mensen zijn deze mening toebedeeld. Ook onder de Vlaamse jongeren (12 – 24 jaar) is bijna 85% ervan overtuigd dat de radio niet zal verdwijnen. Wel is een groot deel van de Belgische radioluisteraars ervan overtuigd dat internetradio de toekomst heeft. Bijna de helft van de ondervraagden denk dat de ‘traditionele’ radio op termijn zal verdwijnen. Vooral in de auto naar de radio luisteren is populair bij onze zuiderburen. Daarnaast wordt de radio ook graag opgezet als achtergrond muziek en heeft het een belangrijke functie als nieuwsmedium.

In Nederland blijft de radio ook onverminderd populair. Vooral online de radio beluisteren doen we graag,  ongeveer de helft van Nederlanders van 18 jaar en ouder doet dit regelmatig. Wat betekent dat meer dan 6 miljoen Nederlanders de nieuwste liedjes via het internet beluisteren. Als we daarbovenop nog eens de tieners tellen die dit doen wordt het getal nog hoger. Voor adverteerders en bedrijven kan dit dus nog steeds interessant zijn. Wel is keuze van de zender natuurlijk van belang. Als je senioren wilt aanspreken is het niet aan te raden om te gaan adverteren op FunX.

http://radioguide.fm

Related Posts

Van coderen tot een identiteit

Mieren bestrijden

Computeronderdelen kopen