Intel host
Image default
Computers / Internet / Searching

De negatieve kant van plastische chirurgie

Cosmetische ingrepen worden steeds populairder en de stap ernaar wordt steeds laagdrempeliger. Veel vrouwen, en tegenwoordig ook veel mannen, hebben de stap al genomen om ‘aan zichzelf te sleutelen’ en het taboe er rond is meer en meer aan het verdwijnen.

Vaak komt de drang hiertoe uit een gevoel van ontevredenheid. Vrouwen zijn constant bezig met zichzelf te vergelijken met andere vrouwen en onthouden vooral wat ze beter of mooier vinden aan de ander. Zo hebben ze enkel een extra grote focus op hun onvolmaaktheden. Een lichaamsdeel waar vrouwen vaak onzeker over zijn, zijn de borsten, ze zijn te klein, te groot, de vorm is niet perfect… Een borstvergroting laten doen is dan ook de cosmetische ingreep die het populairst is bij vrouwen. (Bij mannen is dat een liposuctie) Maar eenmaal begonnen aan het proces van jezelf willen verbeteren, is het gevaar dat je kan blijven door gaan. Altijd zal je wel een nieuw hekelpuntje vinden dat je toch graag anders wil zien. Door de laagdrempeligheid bij plastische chirurgie tegenwoordig, is enkel geld nog een bepalende factor. Maar sommigen gaan zelfs zo ver dat ze leningen aangaan om hun perfecte lichaam te kunnen blijven nastreven.

Zo wordt uiteindelijk het idee gecreëerd dat alles waar je niet tevreden over bent, gemakkelijk aangepast kan worden. Dit kan gevaarlijke gevolgen hebben. Sommige vrouwen gaan te ver en herkennen zichzelf niet meer na enkele ingrepen, maar op die moment is het al te laat, wat tot grote spijt en verdriet kan leiden en zelfs depressies. Soms zijn het ook de partners die afgekeerd raken op het resultaat, ze herkennen de persoon niet meer op wie ze verliefd geworden zijn, dat kan zowel uiterlijk als innerlijk. Ook is er de kans dat de ingrepen niet het resultaat geven dat gewenst was, wat ook tot spijt en een groot gevoel van ongeluk kan leiden.

https://faceland.nl