Intel host
Image default
Computers / Internet / Searching

De administratieve verplichtingen

Het zijn van eigen baas lijkt voor velen ideaal, maar er kleven ook behoorlijk wat nadelen aan. Zo hebben niet alle ondernemers zekerheid over hun inkomen en dragen ze een grote verantwoordelijkheid. Ook de vele administratieve verplichtingen maken het er niet leuker op. Naast dat een goede administratie erg belangrijk is voor een succesvolle bedrijfsvoering en het maken van de juiste keuzes is het ook wettelijk verplicht. Voor ten minste 7 jaar dient de gehele administratie bewaard te worden. Als de belastingdienst met een controle komt je kunt dat cijfers van 6,5 jaar terug niet laten zien heb je een probleem. Dit vergt erg veel organisatie en kunde. Het kan daarom verstandig zijn om sommige administratieve werkzaamheden uit te besteden, zoals de salarisberekening en verwerking.

Ook dient er elk jaar een jaarrekening gemaakt te worden. Deze jaarrekening bevat een balans, een winst- en verliesrekening en een toelichting hierop. Deze moet worden verstuurd naar de Kamer van Koophandel. Verder moet ook periodiek de belastingaangifte worden gedaan. Dat kan je doen via de website van de belastingdienst. De inkomstenbelasting moet jaarlijks worden gedaan. De omzetbelasting kan jaarlijks, per kwartaal of per maand worden gedaan. Ook deze vorm van administratie kan je uitbesteden bij een accountant of een salarisservice bureau.

Nu lijkt het misschien alsof ondernemer zijn helemaal niet leuk is. Maar het heeft ook genoeg voordelen. Je hoeft geen verantwoordelijkheid aan een baas af te leggen, je kan je eigen werktijden bepalen en je bent, als het goed is, bezig met iets wat je echt leuk vindt. Bovendien kun je de minder leuke klusjes ook uitbesteden, als je je dat kunt veroorloven. De bespaarde tijd die je anders kwijt was aan die werkzaamheden kun je dan bovendien besteden aan de aspecten van het ondernemen waar je echt goed in bent.

http://www.cbbs.nl

Related Posts

Online marketing Rotterdam

Computerwinkel Rotterdam

Customize your leather