Intel host
Image default
Computers / Internet / Searching

Creatief werken met 3d pen stencils

Wanneer je nog niet van de 3dpenhebt gehoord moetje op de site van Goedkope3dpen maar eens een kijkje nemen. De 3d pen is tegenwoordig vooral bij kinderen enorm populair geworden om 3d tekeningen te maken. Een 3d tekening maak je met de 3d pen door deze te vullen met verschillende soorten van filamenten, eventueel in verschillende kleuren, waarmee je vervolgens door verhitting van de filamenten een tekening uit de losse hand kunt maken. Maar dit is niet altijd even gemakkelijk en je vraagt je wellicht af hoe dit anders kan.

Een stencil is een ontwerp voor je object

Wanneer je nu een tekening hebt die uiteindelijk uit meerdere vlakken bestaat kun je die als het ware overtrekken met je 3d pen om deze later weer aan elkaar te bevestigen. Natuurlijk is dit bevestigen van de verschillende onderdelen het moment dat het 3d effect pas echt tot uiting komt maar het gemak om hiermee erg mooie objecten te maken is natuurlijk wel heel erg eenvoudig geworden. Wanneer je overigens zelf een leuk voorbeeld hebt van een tekening is deze natuurlijk ook heel goed te gebruiken als basis voor een 3d tekening wanneer je deze van beide aangezichten later aan elkaar bevestigd. Heb je een leuk gebouw of jou favoriete dier op papier gezien probeer deze dan eens over te trekken met de 3d pen.

Zorg ervoor dat je altijd goede filamenten hebt

Wanneer je regelmatig een 3d tekening maakt weet je ook dat het erg belangrijk is dat je een goede 3d pen hebt als ook de juiste filamenten. Er zijn ABS-filamenten en PLA filamenten. Denk ook goed na voor gebruik van deze materialen aangezien de PLA filamenten veel gezonder zijn bij inademing vanwege het feit dat deze zijn gemaakt van natuurlijke producten. Wanneer je een 3d pen of filamenten wilt bestellen neem dan ook eens een kijkje bij het assortiment 3d pennen van goedkope3dpen in België.