Intel host
Image default
Computers / Internet / Searching

Content marketing, hoe werkt het eigenlijk?

Als je graag wil weten hoe content marketing werkt dan moet je dit artikel eens lezen: Veel schrijven kan helemaal geen kwaad bij content marketing. Websites met veel content worden (natuurlijk mits relevant) beter gewaardeerd door zoekmachines als websites met weinig inhoud. Dus content marketing betekent dat er iemand in staat moet zijn goed, relevante en lange teksten te schrijven. Een tekst moet minimaal 500 woorden zijn, maar 2.000 worden doen het nog beter bij de zoekmachines. Natuurlijk is content marketing meer dan alleen maar lange teksten schrijven, de websites zouden zeer saai zijn en waarschijnlijk de bezoekers niet boeien. Content marketing is het samenspel van tekst, design, afbeeldingen en dergelijke. In een tijdperk waarin korte teksten (sms, Twitter, enz.) gemeengoed zijn geworden, is het voor websites precies andersom. Echter tegenwoordig constateert men dat lange artikelen weer populairder zijn geworden. De meeste mensen zullen zeggen dat (te) lange teksten niet uitnodigen tot lezen. Dit klopt wanneer mensen online een dikke tekst zonder de juiste koppen, video´s en afbeeldingen ziet. Maar wanneer juist dit, op de eerste blik, goed verzorgd is en uitstraalt dat het informatief is, dan trekt het bezoekers, die ook een lange tekst verslinden. Wanneer een tekst relevant is voor de consument of lezer, dan wordt deze gretig gelezen. In ieder geval voor de zoekmachines en daar moet content marketing rekening mee houden.

Internet marketing binnen de organisatie

Wetende dat content marketing lange teksten nodig heeft, is het daarnaast van belang wat de organisatie met het internet wil bereiken. De internet marketing strategie van uw organisatie is essentieel voor het succes van uw website(s). Het is van belang dat uw organisatie internet marketing consistent en duidelijk doorvoert, zoals vastgelegd in uw marketing strategie. Uw doel is nieuwe klanten te lokken, te overtuigen en te behouden. Daarvoor heeft u meerdere hulpmiddelen (of onderdelen) binnen internet marketing nodig. Content marketing is een van de belangrijkste hulpmiddelen, tenslotte bepaalt dat uiteindelijk wat de bezoekers te zien krijgen. De content moet boeien, antwoord geven op het gevraagde en weergeven wat de bezoekers zoeken, c.q. willen zien. Is dat niet het geval, dan stappen consumenten al vrij snel over naar een andere aanbieder, naar iemand die wel meer duidelijkheid geeft door gebruik te maken van uitgebreide content.

Zoekmachines en veel tekst

Zoals gezegd, vormen lange teksten een belangrijk onderdeel van content marketing. Een zeker niet onbelangrijke factor voor lange teksten vormen de zoekmachines. De zoekmachines zien lange, relevante, teksten als kwaliteit en dit wordt gewaardeerd in een hogere ranking. Ze worden beter gewaardeerd en eindigen dus ook op een hogere positie binnen de zoekpagina. Hoewel het schrijven van een langere tekst wat meer tijd kost, uiteindelijk bespaart zowel het bedrijf als de klant heel veel tijd. Het bedrijft behaalt sneller een hoge positie binnen de zoekmachines en de klant vindt precies datgene wat hij zoekt. Content marketing is dus onder andere veel schrijven.