Intel host
Image default
Computers / Internet / Searching

Artikel Marketing is noodzakelijk om hoog te scoren

Artikel Marketing is een methode van “adverteren” binnen internet marketing, waarbij (korte) artikelen geschreven en gepubliceerd worden. Met behulp van artikel marketing is het mogelijk om hoger te gaan ranken binnen de zoek machines. Deze artikelen worden gerelateerd aan een bepaalde “industrie”, er wordt hiervoor gebruik gemaakt van categorieën. De artikelen zijn voorzien van relevante content (content marketing is en blijft een elementaire pijler binnen internet marketing) met goede product of dienst beschrijvingen, referenties en link(s) naar bijbehorende website(s). Doel van deze artikelen is het werven van nieuwe klanten (lead generatie) en deze klanten te interesseren voor nieuwe zaken. Deze vorm van marketing brengt een hoge kwaliteit aan leads binnen, die, dankzij deze vorm van online marketing zelf op zoek zijn gegaan, eenvoudig te converteren zijn naar nieuwe klanten. De “zoekers” hebben gevonden en gelezen wat ze willen en wanneer ze door klikken, belanden ze op uw website. Op deze manier vergoot u uw online aanwezigheid en wordt er meer verkeer naar uw website gegenereerd.

Voordelen van artikel marketing

Artikel marketing draagt er toe bij dat een steeds groter publiek bekend wordt met uw producten en/of diensten. Dit heeft als gevolg dat er meer bezoekers op uw website gaan komen, wat weer bijdraagt aan meer omzet en groei. De “truc” van artikel marketing is de bezoeker op te voeden en voor te verkopen wat u op uw eigen website aanbiedt. Hierdoor zal de conversie naar klant steeds meer toenemen. Daarnaast wordt, relevante, content door Google (en de andere zoek machines) zeer gewaardeerd en met behulp van een link naar uw (tevens in de ogen van Google) relevante website wordt ook deze steeds meer gewaardeerd. Dit resulteert uiteindelijk in een hoger positie.

Wat is eigenlijk een goed artikel voor artikel marketing?

Een artikel bestaat uit content die die informatie bevat waarop uw doelgroep zit te wachten en wat de doelgroep ook zal lezen. Daarom is een pakkende titel, duidelijke paragrafen met content (“spek” voor de hongerige) en een “button” om tot actie aan te zetten. Met deze “button” moet de vervolg stap, klant worden, ingezet worden. Daarom moet de “button” opvallen, niet storen en het juiste, korte, bericht bevatten. De “button” moet er uiteindelijk voor zorgen dat men door klikt naar uw website. Zorg ervoor dat de content in relatie staat tot de titel en de introductie en goed aansluit bij uw eigen website. Wat je verteld, toezegt, in de introductie, moet je terug laten komen in de afsluiting. Uiteindelijk was dit de reden waarom men het artikel lezen wilde en bevestigd u nog een keer de boodschap. Op basis van de eerder uitgevoerde zoek woorden studie, is het belangrijk enkele (een tot drie) links te plaatsen. Deze moeten meer verkeer genereren (wat Google weer waardeert) en, liever nog, nieuwe klanten brengen. Van belang bij het schrijven van een artikel is dat u de tijd neemt om een goed artikel te schrijven. Indien u die tijd niet heeft, of zelf niet goed in staat bent artikelen te schrijven, kunt u ook iemand anders een artikel laten schrijven. U moet voor ogen houden dat de artikelen voor artikel marketing altijd relevant zijn.